Slim shoppen!

“Hoe voller je kast, hoe minder je hebt om aan te trekken”
Bezorgt het woord “solden” je ook een spontane Pavlov-reflex? Om dan vervolgens quasi blindelings en wildgraaiend de kledingzaken door te rennen? Is shoppen voor jou dé ultieme ontspanning? Of noem je het liever “retail therapy” omdat je helemaal opknapt van een middagje in een groot winkelcentrum én vier paar nieuwe schoenen?

Als dit scenario je bekend in de oren klinkt, sta dan even stil bij wat die “hobby” je werkelijk kost.
Ben jij stiekem een “shopaholic” en kom je altijd met iets nieuws naar huis, ook al had je eigenlijk niets nodig? Maar heb je je laten verleiden “omdat het toch spotgoedkoop was”?

Vergeet dan niet dat al deze ‘koopjes’ onherroepelijk in je kleerkast belanden. Om ze uiteindelijk – in veel gevallen – maar een paar keer of zelfs nooit te dragen. En hoe verder die kleerkast uitpuilt, hoe meer je het overzicht verliest en hoe meer je het gevoel krijgt dat je “niets hebt om aan te trekken”.

messycloset

Misschien is het gek dat een personal shopper waarschuwt tegen ‘shoppen’. Er is natuurlijk niets verkeerd met winkelen, het wordt gewoon nog leuker als je ‘gericht’ je garderobe aanvult!

Gouden winkeltips

1. Go for Basics
Investeer liever in klassiekers die jaren meegaan. Klassestukken zijn doorgaans duurder en zelden sterk afgeprijsd, maar ze onderscheiden zich door hun kwaliteit én hun eindeloze combinatiemogelijkheden. Je zal zien dat je er net daarom nooit op uitgekeken raakt.

Maak een lijstje
Wat heb je echt nodig? Waar ga je het mee combineren? Op welke leuke broek heb je nog geen blouse? Blijf bij je lijstje, want voor de prijs van tien shirtjes in tien verschillende kleuren, kan je jezelf eens verrassend verwennen met een mooi juweel of een  designersjaal. Dit geeft een grotere boost aan je kleerkast en je dagelijkse outfit dan een zoveelste doorslagje van je favoriete stuk!

Creëer capsules
Wil je op lange termijn je kleerkast onder controle krijgen? Maak dan een aantal capsules, naargelang het seizoen of je activiteiten. Een capsule bevat een aantal kledingstukken die onderling perfect combineerbaar zijn. Met een handvol welgekozen stukken, kan je zo talloze combinaties maken voor tal van gelegenheden. Bijkomend voordeel: als er iets uit je capsule versleten is, weet je meteen waar je naar op zoek moet!

En vergeet niet: wat er mooi uitziet in de etalage, heet mode. Wat er mooi
uitziet als jij het draagt, heet stijl. Kies resoluut voor kledij die jou doet stralen én waar
je je goed in voelt. Go for style 😉

capsule

Brave basics en neutrals zijn natuurlijk altijd te combineren,
maar een capsule kan best creatief en pittig zijn!